projekty

Výmena okien a dverí na Dome nádeje

V mesiaci jún 2024 bola zrealizovaná výmena otvorových konštrukcií na Dome nádeje. Dom nádeje v Brutovciach bol vybudovaný v 90-tych rokoch, pričom pôvodne boli na objekte osadené drevené okná a dvere, ktoré postupom času stratili svoju funkčnosť a tesniacu schopnosť. Zlý a nevyhovujúci technický stav otvorových konštrukcií si vyžadoval akútnu výmenu. Samotné stavebné práce začali vybúraním pôvodných otvorových konštrukcií a oškrabaním poškodenej omietky interiérových stien. Po osadení nových okien a dverí, vyspravení špaliet, odstránení nesúdržných malieb, napenetrovaní a vyspravení súvisiacich stien bolo prevedené vymaľovanie interiéru.

Celková cena za realizáciu projektu „Výmena okien a dverí na Dome nádeje v Brutovciach“  predstavuje 9.268,38€ a pozostáva z finančnej podpory z rozpočtovej rezervy predsedu vlády Slovenskej republiky, Roberta Fica, v hodnote 8.000,00€ a spoluúčasti Obce Brutovce vo výške 1.268,38€.

Výmenou okien a dverí na Dome nádeje sa docielilo zvýšenie tepelno-izolačných vlastností a tiež zvýšenie celkového estetického vzhľadu budovy. Realizácia projektu napomôže skvalitneniu služieb poskytovaných obcou Brutovce na pietnom mieste, ktoré je nevyhnutnou súčasťou poslednej rozlúčky, ale tiež niekedy v budúcnosti potrebou každého z nás.

Realizované z rozpočtovej rezervy predsedu vlády Slovenskej republiky, Roberta Fica.

Pôvodný stav:


Počas výmeny:


Súčasný stav: